marți, 13 noiembrie 2012

Pay it forward

Iata o campanie initiata de Asociatia Because We Care.

In drum spre locul de munca, sau in pauza de masa, sau seara cand iesiti la plimbare, luati orice doriti sa daruiti (exemple: o carte, o jucarie, o ciocolata, un borcan de gem, un sapun, o punga cu cereale, o cutie cu bomboane, un pachet de cafea, o pereche de ciorapi sau de papuci, etc), impachetati frumos cadoul si, eventual fara sa va vada nimeni, lasati-l la vedere, intr-un loc public, cu un biletel pe care scrieti: "Cu mult drag pentru oricine are nevoie. Ajuta si tu pe cineva fara sa ceri nimic in schimb!"


Bineinteles ca au existat voci care au huiduit initiativa:
"Mi-e greu sa cred ca cel ce are bicicleta si are nevoie de o camera de rezerva se va afla exact atunci exact acolo... iar din alt punct de vedere, o sa apara isteria coletelor suspecte care vor da de munca celor de la politie, pompieri si alte structuri similare incat nu merita efortul, din punctul meu de vedere... E f frumos gestul dar cred ca ar fi mai eficient sa gasim un loc de depozitare frumos, elegant,si sa se faca public ca odata pe luna sa vina cei ce au nevoie sa isi aleaga ce au nevoie din multimea de lucruri de care noi nu mia avem nevoiu sau pur si simplu vrem sa le facem un cadou. Nu e un gest de umilire, e un gest de omenie! Felicitari pt initiativa!

sau

"Eu daca as gasi pe strada un pachet in care s-ar afla un borcan cu gem , in nici un caz nu l-as lua, si in nici un caz nu as minca din EL!Atunci de ce as crede ca altcineva lar lua? Nu mi se pare OK,din punct igienic si de securitate."

insa cei mai multi au apreciat gestu;. Cred ca si la Brasov se  poate face asa ceva. Ce ziceti? Nu trebuie sa fie neaparat un cadou cu fundite. Sigur gasiti voi o modalitate sa initiati un gest sincer "da mai departe".

Ideea nu e noua. Cu ceva ani in urma a existat si un film pe aceasta tema, o realizare de exceptie:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...