miercuri, 28 noiembrie 2012

Cum sa scapi de SPAM-ul electoral de pe Facebook


Mai sunt cateva zile pana la "mult asteptatele" alegeri parlamentare cand, din nou, se impart ciolanele... asa ca scopul scuza mijloacele pentru politicienii care ar da orice ca sa ajunga la masa bogatilor din Parlamentul Romaniei.

Si nu ma refer aici la mesele de mahon cu accesorii de fildes, aur, diamante sau cristale Swarowski si fotolii din piele de puta de papagal, ci la gramezile de bani care vor curge in buzunarele "alesilor".

Din nou, nu ma refer la salariul de parlamentar ca si asta e o stupizenie. Pai de ce investesc oamenii astia "cu suflet" minim 100.000 de euro ca sa ajunga parlamentari daca abia jumatate din suma o vor recupera din salariul de pe cei 4 ani de mandat. 4 ani in cel mai bun caz, ca poate maretul partid schimba iar macazul si te da pe mana dusmanului ca sa ajungi la racorica.

Stai linistit... ti-au pregatit si tie un loc la ei in celula!

Asadar, scopul scuza mijloacele, iar noi suntem invadati de postari, taguiri, evenimente si poze cu iz electoral. Daca vrei sa scapi de toate notificarile alea stupide cu oamenii de calitate care candideaza pentru Salvarea Romaniei, Facebook iti pune toate variantele pe tava: daca te uiti prin News Feed o sa observi ca nu sunt multi cei care fac spam electoral. Nu te astepta ca "catindatii" sa  stie sa foloseasca Facebook-ul sau tastatura. Partidele au voluntari "aka lingai care tind sa ajunga sus" si posteaza pentru ei TOATA ZIUA pe Facebook si alte retele de socializare (cine mai foloseste hi5?)...

Asadar, identifica persoanele care se ocupa doar cu asta si aplica-i una din cele 2 variante de a scapa de SPAM:

1. daca te-a enervat foarte foarte tare inseamna ca vrei sa nu-ti mai fie "prieten" (e relativa treaba asta cu prietenia pe Facebook). In postarea respectiva dai click pe numele individului si te va duce  pe pagina lui. La butonul din dreapta cu Friends bifat, alegi ultima optiune:  "Unfriend". Si gata, ai scapat de el!

2. daca nu te-a suparat asa de tare sau daca te enerveaza temporar (pana la alegeri) poti sa selectezi sa nu ii mai vezi postarile si pozele in News feed-ul dau. Atunci urmeaza pasii de la punctul 1 si debifeaza "Show in News Feed" (adica sa nu mai vezi "gandurile" lui pe pagina ta de Facebook cand o accesezi).  Aceasta optiune este buna  mai ales pentru ca o sa descoperi ca spamerii sunt de fapt prieteni de-ai tai care si-au schimbat numele in vreun slogan electoral sau partid. Cand intri pe pagina cu butonul bifat Friends uita-te la adresa din browser si o sa vezi sa in spatele sloganului se ascunde de fapt un prieten vechi din lista ta (www.facebook.com/popescu.icsulescu), asta pentru ca Facebook permite schimbare numelui, dar nu si a numelui de utilizator!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...