vineri, 9 noiembrie 2012

Cum ne pregatim pentru Black Friday 2012?

Black Friday Romania are loc peste fix 2 saptamani: vineri, 23 noiembrie 2012. Ce este Black Friday, de ce ne-ar interesa si cum sa ne pregatim pentru aceasta "sarbatoare"?...

Cred ca este cea mai buna "traditie" pe care am imprumutat-o de la americani. In Vinerea Neagra se da startul reducerilor de Craciun si in aceasta zi marile magazine online de electronice si electrocasnice afiseaza reduceri foarte importante! Este ziua cu cele mai mari reduceri din an!

Reducerile variaza intre 20% si 80%, in functie de fiecare magazin participant si in functie de gama de produse aflate in promotie. Este posibil ca unele magazine sa aiba doar o anumita lista de reduceri masive  sau sa ofere un discount la toata gama de produse. Spre exemplu, tin minte de la Black Friday 2011, la eMag a fost o lista consistenta cu televizoare, laptopuri, camere foto-video si altele care au avut o reducere semnificativa (nu era chiar asa de spectaculoasa cum anunta procentul), iar dupa ce acestea s-au epuizat (in doar cateva ore) au lansat 10% reducere pentru toate produsele.

Este momentul oportun pentru a achizitiona electronicele si electrocasnicele pe care ti le-ai dorit sau de ce nu ... cadourile pentru Craciun. Black Friday incepe vineri,  23 noiembrie 2012 intre orele 5:00 si 8:00 dimineata (in functie de magazin) si dureaza pana noaptea la 12:00 sau chiar pana la sfarsitul weekendului. Este foarte important sa fii pregatit pentru Black Friday: hotaraste-te de ce ai avea nevoie, documenteaza-te un pic inainte pe net sa stii preturi si detalii despre produsele care iti trebuie, fa-ti cont pe macar 1-2 siteuri participante la Black Friday si asigura-te ca ai bani pe cardul de debit cu plata online activata.

Daca unele magazine online iti permit plata ramburs (cash) la primirea coletului ai scapat de problema cu cardul. Insa neaparat sa iti verifici contul de pe site-ul respectiv daca deja il ai, iar daca nu .. sa ti-l creezi. In ziua de Black Friday magazinele online au un numar de vizitatori cat intr-o luna intreaga. Este de la sine inteles ca de multe ori serverele vor pica. (mie, sincer, mi se pare ca uneori afiseaza intentionat mesajul ca serverele sunt blocate  pentru a creste adrenalina si publicitatea). Iar daca gasesti o oferta demential de avantajoasa nu cred ca vrei sa stai atunci sa iti creezi contul, sa astepti notificarea pe email pentru confirmare... in cateva minute stocul se poate epuiza.

De obicei, produsele comandate online ajung in Brasov in 1-2 zile lucratoare. Ei bine, nu va asteptati la acest lucru si in perioada Black Friday. Anul trecut (la prima editie Black Friday Romania) a durat 1-2 saptamani pentru a primi coletul, poate si mai mult.

Nu se stie ce produse (model, serie, an de fabricatie :) ) vor fi incluse in lista de oferte Black Friday. Insa gama de produse va fi cu siguranta consistenta pentru a acoperi o lista cat mai lunga.

Printre magazinele participante la Black Friday Romania 2012 se numara: eMag.ro, evoMag.ro, koyos.ro, flanco.ro, pcgarage.ro si probabil multe altele. Magazinele se ca sfiesc sa faca reclama ca participa la Black Friday. E greu de inteles de ce, poate pentru a nu-si fugari clientii care au de gand sa cumpere acum ceva.

Spor la cumparaturi ieftine!

7 comentarii:

  1. atentie la emag ca anul trecut s-au dat si tzepe, am un prieten care a cumparat un produs cu 40% mai ieftin si cand a venit coletul cu ramburs i s-a cerut pretul fara reducerea aceea...
    anul asta spera sa faca si altex/mediagalaxy ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In principiu trebuie sa fii foarte atent cand finalizezi comanda fiindca iti apare desfasuratorul. Daca acolo e scris (in contul tau de client) ca ai reducere si un pret final atunci nu au ce sa faca si iti dau produsul asa.

      Daca nu esti atent si finalizezi comanda desi din cauza unei probleme nu a aparut reducerea.. poti sa returnezi produsul, sa-l refuzi. Dar pierzi momentul Black Friday :(

      Eu am prins anul asta la ei o oferta si aveau o eroare la site si mi-au aparut cumva reducerile de la 2 campanii. Am apucat sa comand si in 10 minute pe site era totul corectat, nu mai erau amestecate reducerile. Dar mie mi-au livrat produsul cu factura cum era in contul de client: cu 2 reduceri :d

      Ștergere
  2. domo vad ca a fost cam nerabdator: http://blog.domo.ro/domo-pink-monday-click-dupa-click-si-pretul-tot-mic/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si chestia asta cu Pink Monday o treaba, dar faza cu "poate sa apara oricand" :)) asta e doar asa ca sa faca trafic

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu stiu. Spre exemplu flanco.ro anuntase la un moment dat ca o sa aiba Black Friday, dar nu au zis nimic de magazine (deci nici de cel din Unirea).

      eMag.ro (care are showroom in Brasov, dar nu in Unirea) a anuntat ca vor avea Black Friday doar online, fara showroomurile din tara.

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...