vineri, 27 iulie 2012

Ce nu ai voie sa faci la lacul din Noua

Inotul si pescuitul sunt interzise la lacul din cartierul Noua. Probabil ca ambele activitati de ralaxare au fost interzise deoarece pe lac exista barcute si hidrobiciclete.

Pentru inot exista in apropiere strandul Smile Aqua Park. Insa de ce au mai populat lacul cu 2 tone de peste la inceputul anului? La vremea respectiva era vorba ca pescuitul sportiv sa fie permis (adica prinzi pestele de placere si apoi ii dai drumul inapoi in apa). Poate pe viitor se vor organiza concursuri de pescuit sportiv pentru copii si nu numai. Este doar o idee.





Pe lista activitatilor interzise in zona lacului Noua ar trebui introdusa si plimbarea cu mopedul, scuterul sau motocicleta. Unii sunt atat de nesimtiti incat vin cu motoarele acelea off road de la concursurile de motociclism ca sa se plimbe intr-o zona dedicata relaxarii si petrecerii timpului liber alaturi de familie, copii sau prieteni.

Bineinteles ca mai erau si cei care se plimbau cu masina in jurul lacului sau cei care mergeau cu masina la gratar pana la baza dealului. Pai vii sa te recreezi, dar nu esti in stare sa mergi 300 de metri pe jos? Pentru asta exista parcarea de la intrarea in parcul Noua. Aceasta "activitate" a fost rezolvata de primarie prin montarea stalpisorilor la intarea pe aleea din jurul lacului. Macar de piloti am scapat la lac.

Bineinteles ca este interzis sa faci focul in padure si in afara zonelor de gratar. Exista si o lege in acest sens. Daca nu vrei sa faci gratar in locul special amenajat, vino cu mancare gatita de acasa. Mare succes au meniurile de mici de la Kaufland. Plimbaretii care vin din alte cartiere se opresc intai pe la supermarketurile din Steagu. Am vazut foarte multe persoane care fac acest lucru. E ca si cum faci gratar, fara batai de cap. Ma rog, e o chestiune de perceptie. Vii la lac ca sa mananci, sa faci gratar si sa te afumi sau vii ca sa te simti bine cu prietenii la o iarba verde? Mici au si cei de la Restaurantul Pescarus. Dar nu prea fac tot timpul, mai mult in weekend. Poate de aceea lumea prefera sa ia la sigur din supermarketuri.



O celebra pancarda care se regaseste mai pe peste tot in Romania NU exista si in Parcul Noua: "Va rugam nu calcati iarba". Ar fi fost chiar penibil. Omu' vine la lac... sta pe iarba pe deal sau pe malul lacului, sta pe iarba in zona de gratare sau pe langa locurile de joaca ale copiilor. Nu se duce nimeni sa calce florile sau sa le rupa. Si flori sunt multe, nu gluma!

Un comentariu:

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...