sâmbătă, 25 februarie 2012

Promovam cultura sau mizeria?


Statia de autobuz din fata Teatrului Dramatic din Brasov
 Brasovul este impanzit de afise publicitare si reclame. Cele mai multe apartin firmelor de publicitate stradala. Insa si mai multe fac parte din recuzita organizatorilor de evenimente.

Oriunde mergi prin Brasov ai sanse foarte mari sa dai peste un geam plin de afise al unui magazin inchis, sau o casa parasita, un stalp, un gard, panouri de curent electric si lista poate continua.




Cele mai multe afise lipite in zonele mentionate promoveaza piese de teatru, concerte, circul, sarbatori locale. Insa ce se intampla cu mizeria lasata in urma? Nu de putine ori am vazut pe strada afise pentru evenimente ce au avut loc cu luni in urma. Cine ar trebui sa se ocupe de curatenie? Ma indoiesc ca organizatorii au aprobare de la primarie pentru a murdari toti stalpii si toate gardurile. E un peisaj dezolant, ca atunci cand in campanie electorala, in goana dupa un ultim vot, gasesti afise lipite prin copaci si prin toalete publice.


Cu ce e diferita mizeria asta lasata de afise care promoveaza cultura de mizeria reprezentata de grafitti? Scopul scuza mijloacele?

Mai e si varianta cu publicitatea prin afise lipite pe panouri (nu direct pe orice cladire!).

Un astfel de caz este pe Republicii in fata la Modarom. Insa mi se pare un loc extrem denepotrivit pentru o asemenea mizerie. Cum poate fi un zid plin de panouri tolerat in aceasta locatie? Mai e o "copie" si in Livada Postei la Rectorat.





Afise lipite pe cladirea Postei din Tractorul

Afise in statia RAT de la Faget

Nici fostul cinema Astra din zona Mielul Alb - Livada Postei
nu a scapat de aceste afise. Daca e inchis nu  inseamna ca e gunoi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...