marți, 25 octombrie 2011

Viitorul parc Noua: afacere de partid sau proiect pentru brasoveni?

Harta Parcului Noua din Brasov

Infiintarea parcului Noua din Municipiul Brasov reprezinta un proiect finantat prin programul de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi. Parcul va avea o suprafata totala de 44.000 mp, iar beneficiarul lucrarilor este Primaria Brasov.

Lucrarea care are termen de finalizare de 12 luni a fost demarata in luna septembrie 2011. La acel moment am scris un articol despre acest subiect, iar prima impresie a fost neplacuta. Intre timp a fost montata si o pancarda cu detalii despre proiect, iar lucrarile incep sa prinda contur.








Proiectantul acestei lucrari este firma ECO Horticultura din Bucuresti, al carei administrator este Ion Olteanu, un apropiat al actualei guvernari care a primit zeci de lucrari de la primariile PDL-iste din toata tara.

Executantul lucrarilor este firma SC Purline Impex SRL din Tohanu Nou (Zarnesti), despre care presa locala a scris in nenumarate randuri ca este condusa de un apropiat al primarului din Brasov.




Stadiul curent al lucrarilor la Parcul Noua - 23 octombrie 2011:

Lacul din Noua a fost secat pana in 2012 pentru a fi curatat
- lacul a fost secat. Iarna aceasta brasovenii nu vor mai putea patina pe lac (patinoarul nu era unul amenjat sau intretinut de vreo firma) deoarece acesta va ramane secat pana la primavara. Atunci se va monta o plasa speciala pe fundul lacului care va avea scopul de a mentine plantele sub nivelul apei, astfel incat lacul sa nu mai aiba aspectul "mlastinos" din ultimii ani cand ierburile au acaparat intreaga suprafata a apei.

- dealul, locul de joaca al copiilor si alte zone din jurul lacului au fost arate. Dupa cateva zile in care intreaga zona arata ca un camp de cartofi cu bolovani mari de pamant, muncitorii au trecut la partea de sfaramitare a bolovanilor de pamant si de pregatire a terenului pentru gazon!



Alei pietruite pe dealul din Noua ce urmeaza a fi asfaltate.  Batranii 'analizeaza' stadiul lucrarilor
 - gazonul va fi udat cu aspersoare. Irigarea florilor si a gazonului se va face modern cu aspersoare pentru care infrastrucrura a fost deja creata. Pe deal pot fi observate din loc in loc tuburile unde se vor monta aspersoarele.

- alei asfaltate chiar si pe deal! Planul arhitectilor prevede si crearea mai multor alei pe ambele parti ale dealului, dar si o alee pe deal! Pentru toate aceste alei s-au montat deja bordurile si s-a pus pietris, urmand sa mai fie doar asfaltate. Trebuie sa recunosc ca senzatia unei plimbari pe aleea de pe deal a fost unica. Nu sunt de acord cu aleea care strabate locul de joaca al copiilor din partea dinspre Park Aventura. As fi preferat sa stiu micutii in siguranta sa alerge prin iarba, fara astfel de obstacole cu alei asfaltate printre leagane, balansoare si invartitori.


Un superb aranjament floral a fost 'inaugurat' la debutul
sezonului rece pe santierul din Parcul Noua

- parcul va fi inundat de flori. Nici nu s-au apucat bine de lucrari, abia au secat lacul si mirosul este insuportabil, dar au plantat sute de flori pe o portiune de la intrare. Nu m-as fi gandit vreodata ca o sa vad asa ceva la lacul din Noua. Arata superb, dar am impresia ca sunt bani aruncati in conditiile in care iarna bate la usa, iar zona este clar in lucru.

- stalpi de iluminat in jurul lacului. Inca de la ultima renovare din urma cu cativa ani se montasera cativa stalpi, insa acestia nu erau decat pe aleea de la intrare pana la Restaurantul Pescarus. De la anul intreaga zona va beneficia de iluminat public.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...