vineri, 14 octombrie 2011

Strada Sforii din Brasov

Cea mai ingusta strada din Romania: strada Sforii din Brasov.
Strada Sforii din Brasov este una dintre cele mai inguste strazi din Europa (insa nu este cea mai ingusta asa cum multi stiu gresit). Straduta are doar 1.32 metri latime, insa nu mai putin de 83 de metri lungime. Este o dovada a tendintelor de urbanizare a Brasovului medieval.

Strada Sforii face legatura intre strada Poarta Schei si strada Cerbului. Pe vremuri era un simplu culoar de traversare pentru pompieri.

Daca esti brasovean sau esti doar in trecere prin Brasov trebuie neaparat sa traversezi macar o data strada Sforii. Este deschisa turistilor non-stop si nu te costa nimic sa o vizitezi.
















Prima si singura oara cand am traversat strada Sforii de la un capat la celalalt a fost acum cand am facut aceste fotografii si filmuletul urmator. Uimitor pentru un brasovean, nu?




Strada este mai mult o curiozitate a orasului de la poalele Tampei, decat un adevarat obiectiv turistic. Exista un mit urban in Brasov precum ca strada Sforii este cea mai ingusta din Europa. Insa exista cel putin 2 alte stradute mai inguste: Spreuerhofstraße din Germania si Parliament Street din Anglia.

Harta zonei cu strada Sforii din Brasov si alte obiective turistice din apropiere.
(sursa: Google Maps)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...