joi, 20 octombrie 2011

O bila alba pentru ECO farmacia

Numele "ECO Farmacia" nu vine de la sensul naturist,
ci de la "economie" la farmacie. Stiai asta?
ECO farmacia este un lant de farmacii private care detine si una din cele 2 farmacii non stop din Brasov (cea de pe Iuliu Maniu).

Pentru ca am prezentat in trecut si situatia unei farmacii din Brasov care nu respecta legea de dragul profitului, iata si o situatie "ca la carte" pentru care acord o bila alba pentru ECO farmacia de pe strada Uranus (se afla intre Vodafone si Billa).

Eram in farmacie cand a venit o doamna sa ceara pastile algocalmin, moment in care farmacista i-a raspuns ca are nevoie de reteta incepand cu luna aprilie 2011 ca sa poata elibera acest medicament (specificand ca acesta contine o substanta considerata periculoasa). Clienta isi incearca norocul si cu fiolele de algocalmin, insa farmacista spune ca acelea sunt chiar mai puternice si bineinteles ca e nevoie tot de reteta.

Am intrebat si eu daca au medicamentul Metamizol, iar farmacista in continuare isi joaca cartea corectitudinii si ma informeaza ca tocmai aceasta substanta denumita "metamizol" este periculoasa si din acest motiv au fost interzise fara reteta atat medicamentul Metamizol, cat si Algocalmin.

Mi se pare corect si normal ca aceasta sa fie atitudinea farmacistelor, adica sa informeze pacientii de riscurile la care se supun. Astfel pacientul poate decide sa consulte un medic care sa-i prescrie la nevoie medicamentul respectiv sau daca este o urgenta poate cumpara pe loc o gramada de alte calmante. Sa fim seriosi, algocalminul nu este singurul medicament "minune"!

In articolul precedent am scris despre farmacia non stop Farmacom din cartierul Astra unde in fata mea farmacista a acordat fiole de algocalmin fara reteta, mie nu mi-a dat pastile algocalmin fara reteta (fiindca aveam telefonul in mana si probabil i se parea ca o filmez), insa cu cea mai mare seninatate mi-a RECOMANDAT sa cumpar un medicament care il au ei numit Metamizol ca e la fel de bun. Abia acasa am citit pe internet ca metamizolul era la fel ca si algocalminul: interzis fara reteta.

Asa ca bravo fetei de la eco farmacia care a stiut cum sa se comporte ca o farmacista adevarata.

8 comentarii:

  1. Si asta cu agocalminul e cea mai mica problema. Multe farmacii inca mai dau antibiotice fara prescriptie. Batranii (si tinerii care au invatat de la ei) iau antibiotice "dupa ureche" ceva la orice banala infectie virala fara sa stie cu ce consecinte grave se lasa. Mai grav e ca medicii de familie prescriu antibiotice puternice la banale raceli pe fond viral cand acestea se pot trata in majoritatea cazurilor cu paracetamol, ceaiuri, vitamina c.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu antibioticul este o poveste mult mai grava. Administrarea "dupa ureche" a antibioticului de orice fel + concentratia mica ce se gaseste in carnea cumparata de la diferite magazine (sunt multe ferme si multi tarani care trateaza pasarile / pestii cu antibiotice) ne provoaca rezistenta la antibiotice.

    Si asa o sa ajungem ca la o forma foarte usoara a unei infectii, antibioticul sa nu-si mai faca efectul. Dar asta e o problem globala, nu una brasoveana :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost la farmacia Eco in 8 martie 2012(ieri), cautand o crema antirid mai exact:PANTHENOL FORTE CREMA(http://www.sanatate100.ro/afectiuni_ale_pielii/panthenol-forte-crema).Raspunsul farmacistei a fost ca nu au asa ceva si ca PANTHENOL este o crema pentru bebelusi.Nu m-a deranjat faptul ca nu au sau ca dansa nu are cunostinte despre o asemenea crema ci tonul arogant si dispretuitor cu care a facut aceasta afirmatie.Doar pentru ca dansa nu a auzit in viata ei despre aceasta crema nu inseamna ca eu sunt o prost informata care merita dispretul unei inteligente artificiale.
    Dupa aceasta experienta neplacuta nu voi mai cumpara niciodata nimic din aceste farmacii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se intampla in multe locuri treaba asta din pacate. unii pur si simplu nu stiu cum sa reactioneaze in situatiile "iesite din rutina". Bepanthen e o crema pe baza de zinc pentru bebelusi, poate la asta se gandea farmacista. Or fi multe creme, cu diverse denumiri si pentru diverse utilizari.

      Ștergere
  4. In timpul noptii farmacia din brasov nu elibereaza bon fiscal si daca te duci sa schimbi ceva a doua zi sa te fereasca Dumnezeu ce grimase si atitudine au doamnele de acolo!!!!! Asta e Romania, trebuie sa platesti de doua ori, sau asta o f doar practica aveatei farmacii????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveau casa de marcat defecta sau in mod normal nu elibereaza bon fiscal noaptea?

      Ștergere
  5. Lasati drakului "corectitudinea" asta idioata, algocalminul nu produce agranulocitoza la populatia Romaniei, nu exista nici un caz din 2000, a fost interzis ca asa ne-a cerut mUE, noi facem si sex oral daca ne-o cere al patrulea Reich, mai repede mori de paracetamol- toxic hepatic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cat de tare se pricepe la retete cu algocalmin cineva care face sex oral la cererea UE? stii tu ca UE s-a trezit peste noapte sa interzica ceva care e 100% benefic?

      Ștergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...