joi, 6 octombrie 2011

Discriminare la Lidl! parcari rezervate pentru femei cu fusta si copil

Marcaj in parcarea Lidl Brasov
pentru parcare cu prioritate pentru femeie cu copil

E grav sa faci scoala de soferi, sa fii sofer sau sa ai macar habar de masini si legislatie si sa dai peste ceva care te lasa masca.

Din pacate nu imi aduc aminte sa mai fi vazut un asemenea marcaj aplicat pe un loc de parcare la oricare alt magazin sau supermarket din Brasov.

Imi scapa mie ceva? Adica sunt pe la toate magazinele si institutiile publice acele locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap, marcate prin indicator sau marcaj. Insa ce sa mai inteleg din acest desen din parcarea Lidl cu o femeie care poarta fusta, rochie sau sarafan si are un copil de mana?




Adica un tata care vine cu copilul la cumparaturi nu are voie sa parcheze pe acel loc? Dar o persoana cu handicap neinsotita de un copil?


Update 10 octombrie 2011: Se pare ca si locul pe care era parcat Peugeot-ul albastru din poza de mai sus este tot cu marcaj special.

Marcaj parcare rezervata
pentru femeie cu copil

De data aceasta, pe locul respectiv, este un taxi care probabil este condus de o taximetrista care face o cursa cu un copil (client) pana la market ca sa isi cumpere acesta o acadea.

Taxi parcat pe loc rezervat pentru femei cu copil



8 comentarii:

  1. Nu-i un lucru rău ca s-au gândit la asa ceva, numai ca nu va putea fi nimeni sancționat dacă parchează acolo deși nu a venit la cumpărături însoțit de un copil.
    Totul va rămâne la nivel de bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Near topic: Totul ramane la nivel de bun simt, la fel ca si cu locurile de handicapati, pe care parcheaza toata lumea.. Inca nu am reusit, dar sper sa prind si un sofer (ca nu am prins decat masini goale), in masina parcata pe loc de handicapati, de mult imi doresc sa strig la el: HANDICAPATULE!! (n-ar trebui sa se supere, daca e pe bune, nu? :-)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu unul nu as striga 'handicapatule' tocmai pentru ca poate chiar nimeresc pe unul pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. semnul vine de la pista pentru pietoni ceea ce inseamna ca acolo nu se parcheaza :)) cititi legislatia

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu il confunzi cu indicatorul "Pista pentru pietoni". Pentru acela scrie in legislatie ca este un indicator de obligare, adica are forma circulara!

    Cel din imaginile surprinse de mine este patrat, deci nu este indicatorul de obligare "Pista pentru pietoni" din legislatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Semnul ala nu inseamna nimic, e o chestie desenata pe asfalt. Nu e in legislatie, deci nu se pune pentru soferi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Bloghita - e in parcare privata, deci se pune dupa cum doreste apropritarul.
    @ all - dincolo de carcoteala hazlie ca-i cu fusta sau nu, recunoasteti ca-s primii care incearca sa invete ghiorlanul din Romanica bunul simt. Dincolo e o obisnuinta si am vazut oameni alergand 5 minute dupa un loc de parcare, ca sa nu leocupe pe acestea. Si tot cu cerc albastru erau! Ma tem insa ca la noi Lidl incearca degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate locurile de parcare care au semnul acela sunt cele mai apropiate de intrarea in magazin,parcarile nu sunt acoperite si cel mai probabil noi astia cu copii dupa ei la cumparaturi am experimentat alergatul prin ploaie cu o mana pe carucior si una pe copil pana la masina,in Timisoara sunt si mai late decat parcarile normale,ca sa existe suficient loc sa scoti copilul din masina si sa il pui in carucior,la parcarile normale caruciorul sta in spatele masinii pt ca nu este loc si pt el in dreptul portierei.E o idee buna si gandita logic spun eu,mare plus pt asta!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile nepotrivite ca limbaj vor fi considerate SPAM chiar daca ofera informatii interesante!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...